West Coast Swing

West Coast Swing is een koppel dans waarbij er op de muziek een spel gepeeld wordt door de leader en de follower. Doordat er in een slot (lijn) gedanst wordt kan het "spel" door bijde dansers, zowel de leader als de follower bepaald worden. Er wordt gedanst op diverse soorten muziek, top 40, blues, soul of noem maar op, maar er wordt wel bijna altijd op een even telling gedanst.

West Coast Swing (WCS) vindt zijn oorsprong in de Noord-Amerikaanse dans Lindy Hop. Vanuit deze populaire dans ontwikkelden dansers per regio hun eigen swing variatie. Zo ontstond in de jaren ’40 en ’50 aan de westkust van Amerika een vloeiender, ingetogener manier van dansen. Deze werd ook wel ‘Western Swing’ of ‘Sophisticated Swing’ genoemd


Wanneer dansen we Wcs? 

👉 Dinsdag (level 1a)

      Aanvang 20:30-21:30

👐Dinsdag (vrij trainen) 

      Aanvang 21:30-22:00

      (Alleen leden dinsdag groep) 

 

👉 Donderdag (level 1b-2a ) 

     Aanvang 19:30-20:30

👉 Donderdag (level 2b-3a) 

     Aanvang 20:30-21:30

 👐Donderdag (vrij trainen) 

     Aanvang 21:30-22:00

      (alleen leden donderdag groep) 

 

 Mfc "Westenkwartier"

           Verdistraat 1

           Leeuwarden.

 

Kosten 45 euro pp per blok (een blok bestaat uit 8 weken) 
 

Opgave of vragen via het contact form. 


Wij geloven dat West Coast Swing de meest leuke partner dans is omdat:

  • het leiden en volgen tijdens de dans kan heen en weer gaan bij beide dansers waardoor er een spel tijdens het dansen ontstaat
  • dansen van west coast swing  kan bijna op alle stijlen muziek (o.a.. blues, hip-hop, R&B, top 40, disco, salsa, latin).
  • het maakt niet uit hoe lenig je bent, leeftijd of opstuur of afkomst... 
  • het is een sociale dans, maar er zijn ook competities en shows.
  • Wij dansen met leaders en followers. Dat betekend dat een man met een vrouw kan dansen, maar ook een vrouw met een vrouw of een man met een man is gewoon mogelijk. 
  • Er wordt tijdens socials, workshops en lessen veel vuldig doorgedraaid waardoor het leren kennen van je mede dansers op een leuke manier automatisch gebeurd. Daardoor is het vragen tijdens socials gemakkelijk omdat men tijdens lessen al met elkaar hebt gedanst.
  • je hebt zelfs geen vaste partner nodig waardoor je met iedereen kan dansen. daardoor is west coast swing een zeer sociale dans.
  • je leert snel nieuwe (dans) vrienden kennen