Schoenen...

West Coast Swing is een dans waar je in de basis op een hele natuurlijke manier beweegt en komt dicht bij de beweging van lopen hoe je dagelijks loopt. Deze manier van dansen ligt dus dicht bij gestileerd wandelen. Dat betekent oa dus dat de hakhoogte van je straatschoenen die je dagelijks zou dragen als je een hele dag staat en/of loopt het meest ideaal is tijdens het dansen

Dus elk schoon schoeisel, met een lage hak, waarmee je comfortabel kunt draaien is prima (dansschoenen, danssneakers, Toms, zelfs sokken) voor het dansen.  

 

Voor het dansen adviseren wij dan ook vooral een  platte/lage schoenen of een medium (brede) hak van max 3,5 cm (ca 1,5") die goed passend zitten.  Daarnaast moet de schoen een gladde zool van leer of suède hebben, om het draaien te vermakelijken en blessures te voorkomen. 

 

Hieronder een aantal voorbeelden van sandalen, danssneakers, jazz schoenen

Je ziet de meeste West Coast Swing dansers een “Westie sandaal”, platte suède laarzen, lage ballroom training schoenen of “Toms" dragen.

Als je serieus verder wilt met West Coast Swing, raden we je aan te investeren in een paar goede dansschoenen. 


👉 Wil je meer informatie of heb je vragen over dansschoenen stel ze ons tijdens of na de les, via de App of mail ons.


Let op!  We trainen en dansen bijna altijd binnen. Maar zomers bij mooi weer en de flashmob dansen we buiten. Gebruik je zaal schoenen nooit buiten. Zorg dat je hiervoor een paar (oude) sneakers of zo gebruikt (bijvoorkeur schoenen met rubber zool)